Nieuwsoverzicht

Twee bekroonde nieuwigheden op IPM 2019

Door 4 februari 2019 No Comments
IPM Nieuwigheden

Tijdens IPM in Duitsland is Plantipp met twee nieuwigheden in de prijzen gevallen: Pyracantha ‘Red Star’ en Sempervivum Chick Charms® ‘Gold Nugget’.

In de categorie houtige gewassen werd Pyracantha coccinea ’Red Star’ verkozen tot beste nieuwigheid. De plant heeft volgens de jury minder doornen dan de meeste andere Pyracantha. De bessen van deze plant hebben bovendien een fraaie rode kleur. Ook heeft de plant afgelopen zomer bewezen goed tegen de droogte te kunnen en is daarmee volgens de jury ook een plant voor de toekomst. Verder is de plant ook mooi als kamerplant. De plant bloeit in juni en de bessen kleuren vanaf september en blijven dit doen tot na Kerstmis. De plant behoudt volgens de jury zelfs met vorst z’n sierwaarde. Pyracantha ‘Red Star’ is gewonnen door Van der Sar-Vermaat.

Bij de vaste planten won Sempervivum Chick Charms® ’Gold Nugget’. De jury spreekt van een ’beginnersplant’: de plant heeft weinig onderhoud nodig en is ongevoelig voor klimaatverandering. Deze Sempervivum is geschikt voor op het balkon, in de tuin of terras en kan ook in de volle zon staan. De plant heeft geel met rood gevlamd blad in de winter. Sempervivum Chick Charms® ‘Gold Nugget’ is gewonnen door Chris Hansen, VS.

© 2019 Plantipp BV

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

E-mailadres